Posted on 17 mrt, 2014 in blog | 0 comments

logo-klein-zonder txt

Ik hou erg van kleine zandstructuren. Aangezien grote woestijnen veelal in warme zones liggen en ik niet tegen die warmte kan, zal ik me moeten “behelpen” met de zandgebieden in Nederland. Nu is dat geen straf, want ik woon dichtbij de Noordzee en die is nooit hetzelfde.

Barchanen (=sikkelduinen) worden tegenwoordig in Nederland niet meer zo veel gevormd. Het is een kwestie van de juiste omstandigheden. Mijn logo bevat een sikkelduin, dat ik jaren geleden kon kieken op een strand op Terschelling. Het was december, het vroor stevig, ook op het strand. Zo was er relatief weinig zand voorradig en dat bracht –naast de stevige wind- deze mooie vorm tot stand: puur natuur! In woestijnen worden barchanen honderden meters hoog

Soms zie ik ze weer licht ontstaan op een nat strand + harde wind: blijf opletten!